SMZ Pro

Hoe vaak moet je elk voorwerp in je kantoor schoonmaken?

Een proper kantoor leidt tot een betere sfeer en een hogere productiviteit. Maar weet jij hoe vaak je elk voorwerp of plekje moet schoonmaken? Wij geven je enkele tips! Als je met een kalender bijhoudt wat je wanneer moet poetsen, zal je dit minder snel vergeten. Want door alle drukte belanden de schoonmaakklusjes vaak onderaan het to-dolijstje.

Dagelijks

Computer en benodigdheden:

Je computerscherm, muis en toetsenbord zijn broeihaarden van bacteriën. Daarom is het toch belangrijk om deze voorwerpen dagelijks even te ontsmetten met een reinigingsdoekje. Maak er een gewoonte van om dit aan het einde van elke werkdag te doen. Het neemt niet veel tijd in beslag!

Afvalbakken:

De afvalbakken zouden elke dag geledigd moeten worden. Al is het maar om onaangename geurtjes van de afvalresten te voorkomen.

Afvalbakken:

De toiletten moeten uiteraard elke dag grondig gepoetst worden. Zorg er dan ook voor dat, indien nodig, het toiletpapier, handzeep en handdoeken of papier om de handen te drogen bijgevuld worden.

Wekelijks

Stofzuigen en dweilen:

Een keer per week is het nodig om de vloeren grondig te stofzuigen en te dweilen. Zeker bij slecht weer is de vloer na een week vuile voeten toch vaak erg vuil.

Lichtknoppen en deurklinken:

De lichtknoppen en deurklinken worden enorm vaak en door veel verschillende personen aangeraakt. Er zitten dus veel bacteriën verzameld. Reinig deze plekjes dus zeker 1 keer per week.

Koelkast:

Probeer bijvoorbeeld elke vrijdag de koelkast grondig te reinigen. Gooi producten die reeds vervallen zijn ook tijdig weg zodat dit niet begint te stinken.

Maandelijks

Ramen wassen:

Elke maand zouden de ramen gewassen moeten worden. Dagelijks naar vuile ramen staren, is niet zo prettig. Bovendien schijnt het zonlicht beter binnen als de ramen helder en proper zijn!

Spinnenwebben verwijderen:

Niemand, of toch bijna niemand, houdt van spinnen. Zorg er dus voor dat je tijdig spinnenwebben verwijdert zodat er plots geen harige beestjes op je bureau kruipen.

Heb jij geen tijd om je kantoor spik en span te houden? Dan kun je beroep doen op het professionele schoonmaakteam van SMZ Pro. Neem dus zeker contact met ons op!

Blog

Meer nieuws?

05 juni 2023

Maak kennis met ons strijkatelier in Heusden, Lanaken en Genk!

01 juni 2023

Huishoudhulp? Hoeveel kost dit nu?

Lees hier meer over het systeem van de Dienstencheques en de kostrpijs. …