Huishoudhulp? Hoeveel kost dit nu?

Dienstencheques
Wat betekent deze aanrekening concreet voor u naar de betaling toe?
  • Per gepresteerd uur, dient u 1 dienstencheque ter beschikking te stellen. De dienstencheques dienen aangekocht te worden via de Sodexo. De aankoopprijs is 9 EUR per dienstencheques. Na aankoop heeft u recht op een fiscale aftrek, waardoor uw dienstencheque:
    –  In Vlaanderen: 7,20 EUR per uur kost.
    –  In Wallonië: 8,10 EUR
    –  In Brussel: 8,50 EUR.
    Meer informatie over de dienstencheques, bekomt u via de website van de desbetreffende gewesten: dienstencheques Vlaanderen, Titres-Services Bruxelles, Titres-Services Wallonie
  • Daarnaast ontvangt u na afloop van elke trimester van ons een factuur om de administratiekost kosten te betalen. De factuur maakt melding van het aantal gepresteerde uren in de voorbije maanden en het te betalen bedrag. Dit bedrag komt overeen met het aantal gepresteerde uren x 0,50 EUR geplafonneerd op 5,00 EUR per maand. Uw maandelijkse te betalen bedrag zal dus nooit meer dan 5 EUR bedragen of max 15 eur per trimester of 60 eur op jaarbasis.
Wat als ik geen huishoudhulp geniet of heb genoten?

De dienstencheques en bijkomende kost worden enkel aangerekend wanneer er door de huishoudhulp effectief prestaties geleverd werden. Heeft u geen huishoudhulp ter beschikking of is uw huishoudhulp afwezig wegens verlof, ziekte, … dient u geen vergoeding te betalen.

Wat betreft de administratiekost hebben wij bewust gekozen voor een betaling per gepresteerd uur. We vinden het niet correct om te werken met een vaste kost. Dit zou immers betekenen dat u ook een betaling verschuldigd bent als uw huishoudhulp langdurig afwezig is en u opteert om geen vervanging te nemen. Dit willen wij vermijden, gezien u dan ook geen dienstverlening genoten heeft.

Bijkomende kosten aanrekenen, waarom en kan dat zomaar?

Als bedrijf vinden wij het belangrijk onze medewerkers te voorzien van voldoende opleiding en vorming en een aantrekkelijk loonpakket aan te bieden. Dit alles brengt bijkomende kosten met zich mee.

Zo genieten onze medewerkers naast het wettelijk voorziene loonpakket ondermeer van de hoogste maaltijdcheques binnen de sector, werken wij met mentoren op de werkvloer, organiseren wij vormingen en sensibilisering rond ergonomisch en veilig werken, … Zo willen wij ervoor zorgen dat onze medewerkers zich goed en gezond voelen in hun job, hun taak als huishoudhulp kwalitatief kunnen uitvoeren en actief in dienst blijven. Uiteraard komen gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers ook u als klant ten goede.

Deze aanrekening kadert in de afsprakennota tussen de Vlaamse Minister van Minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw betreffende de aanrekening van “bijkomende kosten” en het “gezamenlijk aanbieden van producten aan diensten” aan gebruikers in het stelsel van de dienstencheques dd 10 oktober 2022.

Word ik ook verplicht tot de aankoop van bepaalde producten?

Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten of wij ook gaan werken met verplichte aankoop van poetsproducten en materialen?
Neen, dit gaan wij niet doen. Als klant laten wij u vrij in de keuze van producten en materialen. Wij vragen hierbij wel om rekening te houden met het klantencontract zodat veilige en gezonde materialen ter beschikking worden gesteld van de huishoudhulp. Ook dit kadert wederom in het gezond en veilig werken.

Blog

Meer nieuws?

05 juni 2023

Maak kennis met ons strijkatelier in Heusden, Lanaken en Genk!

22 mei 2023

Hoe vaak moet je elk voorwerp in je kantoor schoonmaken?

Een proper kantoor leidt tot een betere sfeer en een hogere productiviteit. Maar weet jij hoe vaak je elk voorwerp of plekje moet schoonmaken? Wij geven je enkele tips! Als je met een kalender bijhoudt wat je wanneer …